LOADING...

JURNALUL CONVERTIRII PDF

Jurnalul Convertirii (De la Zeiţa Morţii la Împăratul Vieţii) · Patericul mirenilor · Tinerii si sexualitatea. Repere pentru mileniul III · Underground. danion vasile jurnalul convertirii. Orthodox book in Romanian language. File from Jurnalul fericirii – sau cartea convertirii unei generaţii. The Diary of Happiness or The Book that Converted a Generation. Author(s): Mirel Bănică Subject(s).

Author: Jukree Dale
Country: Egypt
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 20 April 2012
Pages: 262
PDF File Size: 13.42 Mb
ePub File Size: 1.19 Mb
ISBN: 324-6-66845-709-4
Downloads: 83616
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Sazahn

Jurnxlul bune si cu rele. Au fost privatizate de intreprinderi pentru care s-au incasat 7 mld. Banii au mers la trezorerie 4,4 mld. Unde si la cine s-au dus.

Cartea nuntii by Danion Vasile

Voi reveni cu aceste date — pe care le-am preluat din extrem de interesanta comunicare a lui Florin Georgescu, de la ASE. Intreprinderile mici si mijlocii sunt grav afectate. In 25 de ani, nivelul lor a fost de 60 mld. Sunt, in continuare 1,2 milioane de bugetari si infloresc noi agentii de control. Cel putin, o parte din ea. Ele trebuie folosite in mod adecvat.

Asa scrie si in Conventia de la Viena referitoare la dreptul diplomatic, conventie valabila si intre parteneri strategici. Astfel, invatamantul general obligatoriu trebuie sa asigure elevilor competentele esentiale necesare racordarii la curriculumul liceal, dar si la activitatile zilnice verificarea facturilor, calcule finaciar-bancare, geometrie aplicata in viata cotidiana, elemente de statistica, etc.

Vezi Frank Pajares, John K. La eveniment au fost prezente peste de persoane: Armand Colin, Convorbiri literare,6. Cum s-a ajuns aici? Andrei Marga isi incheie astfel o recenta contributie la Cotidianul: Regele e gol, Andrei, gol. Crocodilul Eu cred ca un tratat economic al tarilor europei rasaritene ar fi deosebit de benefic.

Nu ar fi rea idea daca aceste tari nu ar fi zgindarite in fund de west si est. Am scapa de bolshevism si corporatism. Restul romanilor cred in moaste sau in nimic. Lumea este impinsa catre o democratie neosclavagista. Cine castiga si cine pierde prin globalizare? Care este raportul dintre Stat si Puterea Globala?

Vasile Danion – Jurnalul convertirii. De la zeita mortii la Imparatul Vietii

Care sunt responsabilitatile Puterii Globale fata de cetatenii simpli din tarile statele mici? Sunt doar cateva intrebari care se pun. Ana Dumneata esti lucid? Pe noi cine ne-a intrebat unde vrem sa mergem?

Dumneata esti specialist sau amator?

Dumneata compari cultura europeana cu cea a imigrantilor si excluzi voit cultura ruseasca? N-am timp sa-ti citesc aberatiile globalizatoare, e un articol mizerabil. Filip Ana Aveti dreptateDoamna Ana! De ce nu se explica cetatenilor: Sunt imbroboditi cetatenii cu ajutorul cuvintelor si expresiilor cu inteles variabil globalizareterorist moderatterorist bunterorist rau Cum se impaca Globalizarea cu Gardurile de Sarma Ghimpata dintre tari?

Constantin Chitu Stimate domn, mai bagat in ceata.

Voi comenta insa pe marginea ultimului paragraf, ce reprezinta un fel de epilog la stufosul si barocul comentariu postat acum. Singura viziune a Occidentului pentru tarile rasaritene e sa le Democratia n-are nici-o taina cu economia. Democratia e poezie, economia e temelie.

Cand vorbiti de “derapaje de la democratie”, parca ati fi un elev de scoala care recita o poezie memorata mecanic. Dupa “terapia de soc”, despre care pomeniti d-voastra, pacientul a murit. Si printre “doctorii” care au operat pacientul numit economia romaneasca, v-ati numarat si d-voastra. N-ati inteles nimic din ceea ce a fost si ce a trebuit sa devina economia romaneasca. N-ati vrut sa salvati industria, ati prejudecat Romania prin prisma jurnalkl dogme aduse de briza venita din Vestul cel Vestit.

  DIN 59411 PDF

Cert este ca “terapia de soc” a socat de-a dreptul industria romaneasca, pana a facut infarct. Inarmat cu astfel de dogme de import, n-o sa intelegeti in vecii vecilor Romania si problemele ei. Ca sa-ti intelegi tara ta, trebuie mai intai sa-ti iubesti tara ta; asta ar fi prima conditie.

Altii n-o inteleg pentru ca nu-i duce capul s-o inteleaga.

D-voastra nu o intelegeti pentru ca iubiti mai mult dogmele apusene decat iubiti tara dvs. In orice caz, si de asta sa fiti sigur, cat timp vom considera ca integrarea trebuie facuta dupa modelul sau recomandarile tarilor bogate, garantat acea integrare va fi in avantajul lor si dezavantajul nostru. Nu-mi dati mie citate din A Smith, care a gandit si el ca orice om pe acest pamant.

Daca vreti sa stiti cine a gandit cu adevarat in interesul Romaniei, apoi atunci sa stiti ca acela nu a fost unul cu studii academice. A fost unul cu numai patru clase primare, pe care-l chema Nicolae Ceausescu. Acest Ceausescu a inteles economia Romaniei pentru ca a avut imensul atuu de a-si fi iubit tara mai mult ca orice.

Asa cum pe Dumenezeu nu-l intelegi decat daca-l iubesti mai intai, nici tara nu ti-o intelegi fara iubire. Castiga Le Pen, prietena lui Putin Am citit cu interes, multumim! Dansul ne spune, foarte intelept, de ce Imi cer cuze, ne este o critica Cred ca societatea mondiala evolueaza extrem de rapid si chiar acum este depasit in sensul ca nu mai este necesar stadiul de “sincronizare”.

Bun, ce sa facem noi pentru ca aici trebuie concluzionat? Ca sa-l spargem cred ca una din solutii este investitie masiva in invatamantul PREuniversitar de mare calitate nu modern!

Catre ce sa ne indreptam? Catre o societate educata, inclusiv cu deprinderi de durabilitate a romanismului dar si pentru tavalugul ce vine: Constantin Chitu Ezechiel Domnule, degeaba ai cetateni toba de carte. Degeaba inmagazinezi cunostinte peste cunostinte. A face din capul copilului un depozit de cunostinte nu ajuta la nimic.

Daca acceptam ideea economiei de piata ca principiu economic fundamental, primul lucru la care ne gandim e ce suntem noi in stare sa producem pentru aceasta economie de piata.

Iar cand ne punem aceasta intrebare, constatam ca nu stim sa facem mai nimic. Economia de piata, globalizata, e, de fapt, un urias flux de marfuri si servicii. Acest flux de marfuri si servicii este urmat, fireste, de circulatia banilor si, de aceea, moneda cum e cazul monedei euro creaza un sistem economic; asa cum in natura apar ecosisteme. Bun, am stabilit ca economia e un flux de marfuri si servicii. Pentru ca eu sa consum o marfa care-mi satisface o nevoie anume, inseamna sa extrag, din acest flux, acea marfa necesara.

Inainte insa de a “extrage” acea marfa din fluxul de marfuri ce curge continuu, e nevoie ca, mai intai, sa introduc o alta marfa fie si sub forma de munca in respectivul sistem fluxul de marfuri si servicii. Nu bagi nimic pe “flux”, nu ai dreptul sa scoti adica sa consumi nimic. Ce introducem noi, ca indivizi, dar si ca tara, in acest sistem economic de bunuri si servicii?

Foarte putin, tot mai putin. Ca sa te poti inscrie pe orbita marilor producatori, deci sa “deversezi” marfuri produse de tine in acest “fluviu” de marfuri, e nevoie nu numai de carte, e nevoie de experienta. Cei asemeni dlui Marga, care ne aburesc cu teoriile astea prafuite de import, adica “doctorii” astia care au aplicat “terapia soc”, au ucis, cu buna stiinta, tocmai acea experienta.

  LEY 11867 PDF

Ca sa construiesti un tractor, inchipuiti-va cata experienta, cati oameni isi aduceau contributia de inteligenta si pricepere. Ei bine, acel bun economic numit experienta colectivelor de munca – ingineri, tehnicieni si muncitori – nu mai sunt si, mai grav, nici nu au predat stafeta experientei lor. Remarc simplitatea si modul salutar in care puncteaza domnul Chitu Constantin prin exemplul dat cu amaraciunea asta de Ceausescu care a iubit ROMANIA, asta intr-un sens-nu nostalgic, intr-un sens-de simpla comparatie cu ce a fost inainte de Eu sunt monarhist, dar daca compari ce a fost inainte de ’47 cu ce a fost dupa dec’89 cu perioada din tovarasie ”89, epoca asta a lui Ceausescu atat de criticata se detaseaza net, deoarece spre surprinderea noastra am plecat marea majoritate, de la rogojina si am ajuns la covoare persane, azi intelegem de ce Tudor Arghezii a spus atat de clar si adevarat ” din bube mucegaiuri si noroi iscat’am frumuseti si preturi noi ”!

Domnule, greaseala, daca o putem numii si asa, a fost ca noi am schimbat fundamentele economiei dupa reteta Occidentului; iar Occidentul, care mima prietenia si tovarasia cu noi, ne-a pus otrava in acele retete economice reformatoare. Cu alte cuvinte, Occidentul, parsiv, ne-a prescris o reteta de otrava in loc de medicamente.

Cartea nuntii

Ei nu aveau nevoie de un partener in Romania, ci de o colonie Romania. Subliniez un pic -” Terapia de soc ” a rupt acest lant al experientei – cum spune domnul C-tin Chitu, prin mega hotii si mega banditisme in chipurile ”marea privatizare ” ,marea falimentare in realitate, interese din Vest si din Est ”umar la umaar ”, adica sa nu mai bagam nimic pe ” flux ”, sa nu mai producem noi, sa ne imprumutam, FMI, BM, pe dobanzi grase, sa dam bogatiile solului si subsoluli pe redevente, preturi, de nimic, sa importam toptan Vestsuntem membrii U.

In cosecinta din cauza ruinei economice, politice, sociale, in tara asta care a inventat plansul la oaie din care cauza aici si-a rupt foamea gatul, induse de democratia originala in sos slinos de capitalism de cumetrie impuse de batranul edecar Ion Iliescu si dusmanul de neam si tara Petre Roman, dupa dec’89, inventate de rusi pentru noi iar ”colegii americani ” nu au avut nimic impotriva, asa cum in Poate ar trebui si la noi inventat un loc de dat cu capul dar pentru politicieni zic eu, amplasarea lui sa fie, prin referendum, hotarata de romani!

Sa fim sanatosi ca belele curg garla! Apartamentul lui Crin Antonescu face Cititorii au cuvantul Ce a facut DNA psna in Acest dosar a fost stopat la adresa si interventia SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adica SIE protejeaza infractorii??? Inin urma acelui dosarcei trei ar fi fost pe loc arestati